اصول تغذیه در ماه رمضان
منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
موضوعات
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



لینک دوستان
آخرین مطالب
دیگر موارد
آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 894
:: کل نظرات : 1

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 2
:: تعداد اعضا : 24

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 51
:: باردید دیروز : 0
:: بازدید هفته : 131
:: بازدید ماه : 1218
:: بازدید سال : 4510
:: بازدید کلی : 104130
نویسنده : سیدکاظم مطلوبی (میرسالاری)
شنبه 20 / 4

ماه مبارک رمضان، ماه نیایش با خداست، بهتر است با استفاده از اصول تغذیه‌ای مناسب احساس ضعف ناشی از نخوردن غذا را در خود از بین ببریم تا بتوانیم به خوبی عبادت کنیم، عادت تغذیه‌ای درست آن نیست که خود را از غذا خوردن محروم کنیم و یا یک نوع غذای خاص را بخوریم و غذاهایی را که دوست نداریم، مصرف نکنیم.

          نخستین و مهم‌ترین مورد در رژیم غذایی صحیح آن است که غذاهای متنوعی بخوریم، این امر بسیار مهم است، چون غذاهای گوناگون، مواد مغذی مختلفی دارند که هر کدام از آنها برای سلامتی بدن لازم هستند. رژیم غذایی باید به‌ گونه‌ای باشد که وزن بدن طی ماه مبارک رمضان ثابت بماند. ماه مبارک رمضان فرصت مناسب برای کسانی است که می‌خواهند وزنشان را کاهش دهند.

       در ماه مبارک رمضان خصوصاً در هنگام سحر باید بیشتراز غذاهای به اصطلاح آهسته هضم یا بد هضم سرشار از فیبر استفاده کرد. غذاهای پرفیبر(آهسته هضم ) تا 8 ساعت در دستگاه گوارش باقی می‌مانند در حالی که غذاهای کم فیبر(سریع الهضم )حداکثر 4 تا 3 ساعت باقی می‌مانند. غذاهای آهسته هضم غذاهایی هستند که حاوی غلات مانند: جو، گندم، باقلا، عدس، برنج سبوسدار و مانند آنهاست.(کربوهیدرات ‌های پیچیده) و غذاهای سریع الهضم غذاهایی حاوی شکر، آرد سفید و مانند آن است(کربوهیدرات‌ های تصفیه شده). غذاهای فیبردار شامل مواد غذایی سبوسدار،گندم کامل، غلات کامل و حبوبات، سبزیجات مثل باقلی سبز، نخود فرنگی، ذرت، اسفناج، برگ‌های چغندر(سرشار از آهن) میوه با پوست، میوه‌های خشک خصوصاً زرد آلو، انجیر، آلو، مغز بادام زمینی و مانند آنهاست.

در ماه مبارک رمضان باید از خوردن چه غذاهایی اجتناب کنیم؟

       غذاهای سرخ شده غذاهای نیمه سالم هستند و مصرف آن باید محدود شود، این غذاها سبب سوء ‌هضم، سوزش سردل شده و به اضافه وزن منجر می‌شوند. در ماه مبارک رمضان از خوردن غذاهای سرخ شده و چرب، غذاهای حاوی مقادیر فراوان شکر مانند زولبیا و بامیه، مصرف چای زیاد خصوصاً در سحر جلوگیری کرد چون چای سبب افزایش دفع ادرار می‌شود و به‌ دنبال آن مواد معدنی مورد نیاز بدن طی روز از بدن دفع می‌شود. باید از کشیدن سیگار جداً اجتناب کرد چون خصوصاً در ماه مبارک رمضان عوارض آن بر بدن تشدید می‌شود.

چه غذاهایی را بیشتر مصرف کنیم؟

         در ماه مبارک رمضان کربوهیدرات‌ های پیچیده که مدت بیشتری در بدن باقی می‌مانند سبب تاخیر در ایجاد احساس گرسنگی می‌شوند باید بیشتر مصرف شوند یکی از این غذاها حلیم است. حلیم منبع غنی از پروتئین و غذای آهسته هضم است که سیری طولانی مدت را ایجاد می‌کند. خرما هم منبع بسیار غنی از قند، فیبر، کربوهیدرات، پتاسیم و منیزیم است. بادام، سرشار از پروتئین و فیبر با میزان چربی اندک است. موز نیز منبع خوبی از پتاسیم، منیزیوم و کربوهیدرات است.

چه نوشیدنی‌هایی را بخوریم؟

 

        باید بین افطار تا زمان خواب مقادیر فراوانی آب و آب میوه تازه نوشیده شود تا بدن به تعادل آب والکترولیت دست یابد




:: بازدید از این مطلب : 624
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








.:: This Template By : Theme-Designer.Com ::.
درباره ما
این وبلاگ برای معرفی طایفه سادات صحیح النسب میرسالاری طراحی گردید .در این وبلاگ اداب ورسوم ،مطالب تاریخی،معرفی شخصیت هاو...........می پردازیم
منو اصلی
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
نظر سنجی

نظر شمادرباره هیئت امنای امامزاده میرسالار(ع)

پیوندهای روزانه